torsdag den 29. januar 2015

Ugens


… lige et øjeblik …

I de sidste dage har et spørgsmål trængt sig på hos mig: ’Kan vi klare forkyndelsen af evangeliet uden ord?’ Som missionsforbunder kan man godt få den ide. En af vore grundsætninger er: ’Livet over læren.’ Liv og ikke ord? Ofte citeres Frans af Assisis for at skulle have sagt: ’Om nødvendigt så brug ord.’ Dette som forsvar for at forkynde uden ord. At den gode Frans sikkert aldrig har sagt det, det tager man ikke så nøje. Frans brugte masser af ord, og citatet er aldrig fundet i de skrifter, der er fyldt med hans mange ord. I dag ville man kalde ham for en ’Ild og svovl prædikant,’ eller ’Helveds prædikant’, eller måske en ’Johannes Døberen.’

Det er sandt, at ord alene gør det ikke. Men Guds ord er ikke bare en sidste nødvendighed. Det er den absolutte første prioritet, som skal efterfølges af handling. ”Men hvordan kan nogen søge hjælp hos Jesus, hvis de ikke tror på ham? Og hvordan kan nogen komme til tro på ham, hvis de ikke har hørt om ham? Og hvordan kan de høre om ham, hvis ingen fortæller dem om ham? Rom. 10:14. Ifølge Paulus, kan man ikke lære Jesus at kende uden ord.

2 kommentarer:

  1. Jo, det er rigtigt nok. Jeg funderer bare over, hvorfor det prædikede ord ikke fænger mere i vores land. Taget i betragtning, at der hvert år tales omkring 78.000 timer fra vores talerstole. Og det er en meget dyr ressource. Og der er ikke flere, der bliver troende, men færre. Så er det jeg spørger mig selv: Handler jeg på Guds Ord?

    SvarSlet
  2. Det lyder godt nok som en masse 'præk', men lad os lige bevare proportionerne. Hvis der er 3000 præster/prædikanter, de har hver 8760 timer at gøre godt med om året, som alle andre kristne. Hvis de tilsammen prædiker 78000 timer så er det 26 timer til hver om året, eller 0,33% af deres tid, så det kunne være meget mere :-)

    SvarSlet