torsdag den 3. maj 2012

Uge 18

Sovs eller sauce?
Forleden hørte jeg en forklaring på de to, den blev vist givet med et anstrøg af ironi. Men alligevel: Sovs er et tilbehør til maden, der får den til at glide bedre ned, og forhøjer smagen.
Sauce er et kunstnerisk udtryk, der med nogle få dråber formår at svine en tallerken til, og derudover bare driller ganen.
Med sauce formår man at blive verdens bedste restaurant, hvordan man så end får det til at harmonere med det nordiske sovsekøkken.
Nå spøg til side, vi har nok en tendens til at nedgøre det små, men et eller andet sted kan det rumme nogle store værdier. Tag nu f. eks. Nadveren, her er der ikke ret meget at skrive hjem om, hvis det skulle gøre det ud for et måltid, og alligevel er dets dybe indhold af så stor værdi, at det overgår al forstand, men alligevel af en sådan beskaffenhed, at selv den enfoldige, barnlige kan deltage og få alt ud af det.
Måske verdens bedste måltid!?
Lht.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar