tirsdag den 14. juni 2016

Ugens

… lige et øjeblik …
Der er gået lang tid siden jeg sidst skrev noget i denne rubrik, så det bliver til lidt mere end … lige et øjeblik…
Statsautoriseret ugudelighed
Sådan kunne overskriften lyde, eller også kunne den være: Jeg – en hadprædikant.
Kristne bliver lagt for had, bare fordi de siger, hvad Guds ord, Bibelen, siger. Det er ikke noget nyt, at sandheden er ilde hørt. Men at Staten nu skal lovliggøre det, det er et nummer for strengt. Det anføres igen og igen, at man, som Bibelen siger, skal vise kærlighed, det er rigtigt, men misbrugt når man ligestiller det med at tolerere alt, der går imod, hvad Gud siger, og så er det fuldstændig ligegyldigt, at man lovgiver om det, det bliver det ikke rigtigt af. Politikeres opgave er ikke at lovgive ud over Grundloven, men inden for den. De skal sørge for, at den bliver overholdt, uanset om den, der overtræder den, er kristen, muslim, ateist eller noget andet. For det har ikke noget med tro at gøre.
Det lyder som om, man gentager et andet folks udtalelser, da de vær trætte af profeterne: ”Til mine profeter siger de: »Ti stille! Vi vil ikke høre på jer.« Eller de siger: »Lad være med at sige os den ubehagelige sandhed. Vi vil hellere høre noget rart, selvom det måske ikke passer. Tag ikke livet så tungt. Vi har fået nok af al den snak om Israels hellige Gud.«” Esajas 30:10-11. Det er muligt, at vi bliver lagt for had, men vi skal fortsætte med at forkynde sandheden, også selv om vore lovgivere siger noget andet.
I de sidste dage er der udtrykt stor medfølelse og sympati for terror ofrene i Orlando, det kan man kun være enig i, men lad os ikke glemme, at det ikke er det samme, som at frikende synden i hvilken form den end optræder. Jesus elsker verden, syndere, og det gav han sit liv for, men han døde ikke for at vi skulle sanktionere synden.

Vi tudes ørerne fulde af løgnagtige udsagn, de gentages og gentages, så man til sidst tror, at det er sandt. Ved en fejllæsning opfandt min kone et nyt ord den anden dag: Gift-snakker! Der stod ’giftslanger’. Denne opfindelse vil jeg gerne dele med jer. Vores verden er blevet fyldt af giftsnakkere, så pas på, du ikke bliver forgiftet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar