torsdag den 24. januar 2013

Uge 4 - 13

Det burde være selvklart

Sådan sagde menighedsrådsformanden i et jysk sogn: ”At præsten er troende.” Hatten af for både råd og menighed, der stiller et sådant indlysende krav til ansættelsen af en ny præst.
Til gengæld burde præsteforeningens formand skamme sig, når han er fornærmet over et sådant krav. Eller er vi virkelig kommet så langt ud, at præstekaldet bare er et arbejde man søger, hvis man har den krævede uddannelse? Hvis vi bare læser en lille smule i Bibelen, så ville man finde krav, der er en hel del større, men den bog er måske også ude af billedet?
Det kan ikke undre, at mennesker ikke gider en kirke, hvor forkynderen ikke selv tror på, hvad han siger. Den slags løgn er mennesker desværre alt for fyldt med i forvejen.
Kære præster, kom nu ind i kampen og forkynd det glade budskab om synd og nåde og frelse ved troen på Jesus.
lht

1 kommentar:

  1. KD 23.01.13: Folkekirkens præster lover at forkynde evangeliet, men ikke at tro på det, siger teologer om præsteløftet. Alligevel kritiseres menighedsråd, der efterlyser troende præst

    Hvis menighedsråd ikke må spørge til præsters tro, har de reelt ingen mulighed for at sikre sig, at en nyansat præst har en tro.

    Præster forpligter sig nemlig strengt taget ikke til at tro, når de underskriver præsteløftet forud for en ansættelse i folkekirken. For der står intet om tro i løftet, påpeger en række teologer og forskere.

    ”Præster forpligter sig til at vække tro eller til at beflitte sig på at vække tro. Der står ingen steder, at præsten aflægger løfte på at tro. Det ville også være ret absurd, eftersom troen ikke er noget, man forudsætter at have kontrol over,” siger Ulla Morre Bidstrup, teolog, ph.d. og lektor på Pastoralseminariet i Aarhus.

    SvarSlet